tiistai 16. elokuuta 2011

Zoo Aquarium de Madrid

Viikko sitten sunnuntaina kävin neljän kämppikseni kanssa paikallisessa eläintarhassa, Zoo Aquarium de Madridissa. Se sijaitsee lyhyen metromatkan päässä Casa de Campossa (jos muistatte, se isoin ja kuivin puisto täälläpäin). Eläintarha oli aika geneerinen ja kallis (sisäänpääsy melkein 20e), joten en kyllä lähtisi suosittelemaan kellekään, ellei nyt aivan välttämättä halua tutustua jälleen yhteen tavalliseen eläintarhaan.

Kun nyt aloitettiin tämäkin kertomus näin positiivisesti, niin mainittakoon vielä, että päivä oli vaihteeksi kuuman tukahduttava ja aurinkoinen. Voisin oikeastaan aloittaa jokaisen postauksen lauseella "Oli kuumaa ja aurinko paahtoi, joten elämä oli vaihteeksi rankkaa." Noniin, yritetääs nyt.

Flamingoja
Ensimmäisessä kuvassa näette flamingoja. Kerroin tietenkin kaikille, että meillä Suomessa ei ole enää eläintarhassa flamingoja, kun ne syötiin. Joskus ehkä annan Suomesta vähän epäilyttävän kuvan, mutta ei se mitään. Seuraavaksi meinasin laittaa kuvan paikallisesta pulusta, mutta ehkä nyt ei anneta liian traagista kuvaa tästä eläintarhasta. Ihan normaali eläintarha se oli. Ja se pulu siis ei ollut mikään nähtävyys vaan vapaa yksilö. Noniin. Parasta puistossa olivat tietenkin pingviinit. Kävimme katsomassa myös muutamaa esitystä: hylje-, delfiini- ja papukaijashowta. Papukaijashow kyllä jäi meidän osaltamme vähän lyhyeksi, sillä katsomossa ei ollut ainuttakaan varjoisaa paikkaa ja sinne meinasi kuolla. Muut showt puolestaan olivat mukavan virkistäviä. Aika tavallisia nekin tosin; jos on nähnyt yhden delfiinishown, on nähnyt ne kaikki?

Pingviinejä!
Söpöjä Disney-eläimiä
Puolet ajasta kaikki tietenkin yrittivät bongata omien kotimaidensa eläimiä. Koska kuitenkin kaikki muut olivat kurjia eurooppalaisia, meksikolainen voitti tämän kilpailun ylivoimaisesti. Ainoa uniikin suomalainen eläin, jonka löysin, oli poro. Yritin jutella poroille suomeksi, mutta eivät ne tuntuneet ymmärtävän. Epäilen, että ne olivat ehkä ruotsalaisia.

Opin muuten myös, että visentti on puolaksi żubr (kirjoitusasun opin äsken Wikipediasta, hihi). Puola on ehkä hassuin kieli ikinä - olen kyllä jo tullut siihen tulokseen, etten vain kykene ääntämään sitä oikein. Pitää jatkaa treenausta, jos vaikka jo kahden kuukauden harjoittelun jälkeen osaisin lausua yhden kämppikseni sukunimen oikein (ei sekään kyllä osaa sanoa minun sukunimeäni, joten en ota tästä liikaa paineita). Sinänsä hienoa olla Espanjassa ja oppia lähinnä kaikkia muita kieliä kuin itse espanjaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti