lauantai 11. kesäkuuta 2011

Kämppä

Yleisön pyynnöstä esittelen seuraavaksi hulppean lukaalini sisältäpäin!

Rappukäytävästä sisään astuttaessa vastassa on ensimmäisenä asunnon yleinen hengailutila, aka salonki. Sisustus koostuu kahdesta sohvasta, pöydästä, telkkarista ja puhelimesta, johon saa soittaa ja josta voi soittaa kolikoilla, mutta en ole perehtynyt asiaan sen tarkemmin.

Salonki
Minun huoneeni ovi on itse asiassa tuo, joka näkyy jo edellisessä kuvassa (suoraan edessäpäin, ei tuo sivuovi). Huoneessa on kaksi sänkyä, kaksi vaatekaappia, yöpöytä, hyllykkö, pöytä ja pari tuolia.

Huonettani, feat. sänkyni
Kuten edellisestä kuvasta voi havainnoida, läppäröin yleensä ergonomisesti sängyllä, kun en jaksa raahautua pöydän ääreen. Kämppiksenikään ei muuten petaa sänkyään, niin en minäkään koskaan jaksa.

Toinen puoli huonetta, ovi olohuoneeseen
Viimeisenä saatte tutustua keittiöön, joka on aika tavallinen keittiö. Varustukseen kuuluu hella, mikro, kaksi jääkaappia, hyllytilaa, lavuaari, pöytä ja tuoleja. Lisäksi kaksi pesukonetta, ei siis tiskikoneita. Astioita on myös yleiseen käyttöön, joten ei tarvinnut ostaa mitään itse. Ostin tosin jo pari eväspurkkia töihin, kun en onnistunut löytämään kämpän valikoimista yhtään mätsäävää purkki+kansi -paria.

Keittiö
Lisäksi täällä on käytävää, lisää huoneita sekä kolme vessaa suihkuilla. Siivooja käy kolme kertaa viikossa siivoamassa yleiset tilat (se tulee yleensä aamulla minua vastaan, kun olen lähdössä töihin), ainoastaan oman huoneen siisteydestä pitää pitää itse huolta.

Aluksi olin vähän pihalla kämppisten määrästä ja henkilöllisyyksistä, mutta nyt kun olen saanut kaikki selville, voin kertoa niistäkin sitten tähän samaan syssyyn jotain. Huoneeni jaan siis yhden intialaisen tytön kanssa. Lisäksi täällä asuu kaksi muuta tyttöä: yksi espanjalainen ja yksi ranskalainen (joka itse asiassa muuttaa huomenna pois ja tilalle tulee joku uusi tyyppi). Sitten on yksi poika Italiasta, yksi Sloveniasta, yksi Chilestä, yksi Perusta, yksi Meksikosta ja kolme Ranskasta. Lisäksi täällä asuu paikan pomo tai vuokranantaja tjsp., mutta sitä harvemmin näkee.

Suurin osa porukasta on asunut täällä jo jonkin aikaa. Tämän kesän IAESTE-harjoittelijoista tänne muutti ensin tuo slovenialainen pari viikkoa ennen minua, sitten minä ja muutama päivä minun jälkeeni kolme ranskalaista poikaa. Lisää porukkaa tulee sitten jossain vaiheessa. Kieliongelmat ovat vähän hassuja, kun ranskalaiset puhuvat keskenään ranskaa, jota muut eivät tajua, ja sitten osa ei osaa englantia ja osa ei puhu espanjaa. Hyvin sitä silti ollaan selvitty loppujen lopuksi.

2 kommenttia:

  1. kiva sängyn pääty :) millasta on asua jonku kans samas huonees? se kuulostaa aika extremeltä pidemmän päälle? tiiäks paljoks siinä on vuokra?

    VastaaPoista
  2. Toi sängyn pääty on ihan typerä: se ei ole edes kiinni sängyssä ja rupeaa kaatuilemaan aina, jos siihen vähänkin koskee :D Mutta ehkä se sitten on hieno. Mun kämppikseni on mukava ja rauhallinen tyyppi, niin ei tossa samassa huoneessa asumisessa mitään ongelmia ole. Ei siellä kuitenkaan niin paljoa aikaa tule vietettyä, paitsi kun nukkuu tai roikkuu netissä tai lukee jotain. Jaa, vuokra oli jotain 300e/kk. Aika kallis kyl, mutta ehkä se johtuu tosta sijainnista.

    VastaaPoista