sunnuntai 12. kesäkuuta 2011

Casa de Campo

Lauantaina täälläkin oli vihdoin lämmintä! Tai siis helteistä - olen jo jotenkin liian samaistunut paikallisten ajattelutapaan, jonka mukaan 20 astetta on hyytävän kylmä. Vietin päivän osan kämppisteni kanssa Casa de Campossa, joka on suuri puistoalue heti vähän matkaa Madridin keskustasta länteen. Wikipedian mukaan lääniä on yli 1700 hehtaaria (huomaattehan, kuinka hyvin olen oppinut koulussa, ettei Wikipediaa pitäisi koskaan siteerata).

Geneerinen maisemakuva. Taustalla Plaza de Españaa.
Alueella on mm. huvipuisto ja eläintarha, mutta me vietimme päivämme lähinnä puiston itäosassa, paikallisen järven ympäristössä. Sielläkin kului aika ihan hyvin, ja viiden tunnin käveskelyn jälkeen ei ehkä olisi paljon muuta enää jaksanutkaan. Pitää joku toinen päivä palata tutustumaan muihinkin alueisiin.

Järvi ja rantaa
Järvellä sai vuokrattua soutuveneen tunniksi, ja mekin sitten kävimme soutelemassa. Soutaminen oli kivaa, ja järvellä oli muutenkin mukavan viileää verrattuna ympäröivään paahteeseen. Viilennystä auttoi vielä järven keskellä sijaitseva suihkulähde, jonka lähistölle soudettaessa tuli vähän kastuttua.

Soutelua järvellä. Kuvan henkilöt tuntemattomia.
Käveltyämme vähän kauemmas järven lähettyviltä eksyimme jonnekin paikalliselle niitylle, mutta lopulta sieltäkin selvittiin takaisin sivistyksen pariin. Aurinko paahtoi koko päivän, mutta jotenkin hämmentävästi en onnistunut palamaan. Yleensä kun tässä vaiheessa kesää olen jo ainakin kerran palanut pahasti. Ehkä täällä vaan muistaa paremmin käyttää aurinkorasvaa kuin kotona, missä sitten palaa aina salakavalasti jossain meren rannalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti