perjantai 24. kesäkuuta 2011

Toledo

Tänään (torstaina) on täällä vietetty pyhäpäivää, Corpus Christiä. Ilmeisesti tämä on jokin helatorstain tasoinen juhlapyhä, jonka ansiosta ei tarvitse esimerkiksi raahautua töihin. Juhannusta ei täällä tietenkään tunneta, mutta tällainen satunnainen vapaapäivä suunnilleen juhannuksena vähän helpottaa asiaa. Huomenna kyllä on taas työpäivä, mutta onneksi sitten on taas viikonloppu, niin ei tule ihan liikaa työskenneltyä.

Toledo
Koska siis oli satunnainen vapaapäivä, päätimme kolmen kämppiksen kanssa lähteä viettämään sitä Toledoon. Toledo on pieni kaupunki tunnin bussimatkan päässä Madridista ja tunnettu värikkäästä historiastaan. Madridista tehdään sinne paljon päiväretkiä, joten matkailu sinne on ihan normaalia. Corpus Christi -aikaan Toledossa on myös aamulla jokin hieno juhlakulkue, jonka tosin missasimme, sillä tuli nukuttua vähän pitkään ja pääsimme lähtemään vasta puolenpäivän aikaan. Noh, kaikki juhlakoristeet ja miljoonat turistit olivat kuitenkin yhä paikoillaan, kun pääsimme paikalle.

Paikallinen joki ja luontoa
Madridissa on kuuma. Toledossa on vielä kuumempi. Lämpöä oli noin 35 astetta, ja aurinko paahtoi koko ajan. Tietenkin, jos olisi lähtenyt jo aamulla, ei olisi tarvinnut viettää juuri niitä päivän kuumimpia tunteja auringonpaisteessa, mutta ei nyt aina voi ajatella. Toledo oli kivan pieni ja nätti kaupunki, tykkäsin. Varsinkin kaikessa juhlakoristuksessaan todella kaunis. Rakennuksetkin olivat nättejä, joten vaikkei pääsisi paikalle juhla-aikaan, niin on siellä silti paljonkin nähtävää. Yksi ehkä huomattavimmista nähtävyyksistä on paikallinen katedraali, joka oli kyllä hieno. Ainakin ulkoapäin - sisällä emme käyneet, sillä se olisi maksanut. Hihi. Sitä vastoin kävimme tutustumassa johonkin nykytaiteen museoon ja visigoottikulttuurin museoon, sillä ne olivat ilmaisia! Ja koska aina välillä piti päästä johonkin sisätiloihin, sillä ulkona läkähtyi.

Katedraali
Toledossa kyllä huomasi, että se on suosittu turistikohde. Keskustassa oli pilvin pimein erilaisia putiikkeja, joissa myytiin aitoja toledolaisia miekkoja ja puukkoja (ilmeisesti nämä ovat kuuluisia, sillä ei niitä varmaan muuten niin paljon hehkutettaisi) sekä erinäisiä aitoja toledolaisia ruokia.

Toledoa
Toledoa
Hmh, jotenkin tuntuu, että kirjoitan näitä juttuja aina liian väsyneenä. Olisi kiva keskittyä ja kertoa paljon juttua kaikesta, mutta sitten ei koskaan jaksa ja päätyy kirjoittamaan jokaiseen kuvatekstiin "Toledoa". Mutta kirjoittelen aina iltaisin ja täällä on liian kuuma, niin ei jaksa keskittyä! Onneksi huomenna pääsee taas nauttimaan työpaikan hyvästä ilmastoinnista; täällä kämpillä ei tietenkään mitään ilmastointia ole.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti