tiistai 7. kesäkuuta 2011

Aukioita ja vallankumouksia

Koska asun keskustassa, niin monet nähtävyydet ovat kivasti kävelymatkan päässä. Pitikin heti ensimmäisinä päivinä käydä tutustumassa kahteen kuuluisaan paikalliseen aukioon: Plaza Mayoriin ja Puerta del Soliin. Ja tietenkin myös paikalliseen vallankumoukseen, joka on käynnissä jälkimmäisellä. Se on selkeästi tällä hetkellä Madridin tärkein nähtävyys, sillä sekä minut lentokentältä hakenut IAESTE-vastaava että työkaverini heti ensimmäisenä päivänä kehottivat minua käymään katsastamassa sen.

Wikipedian mukaan Puerta del Sol on "Madridin tunnetuimpia ja vilkkaimpia paikkoja". Noh, olihan siellä tosiaan vilkasta.

Puerta del Sol The Spanish Revolution
Puerta del Solin metroasema on suunnilleen yhtä kaukana kuin Gran Víankin, joten olen sittemmin tullut usein sitä kautta töistä, kun on pitänyt käydä matkalla ruokakaupassa (kauppa on siinä vieressä). Aina siellä on jonkinasteinen mielenosoitus käynnissä ja poliisit päivystämässä, muttei nyt mitään sen dramaattisempaa.

Metroasema
Plaza Mayor sitten oli astetta tylsempi paikka. Hieno sekin kyllä, mutta aika nopeasti ehkä nähty. Ehkä en osaa arvostaa hienoja historiallisia asioita tarpeeksi? Ainoa kuvanikin paikalta näyttää jääneen vähän kämäiseksi.

Plaza Mayor
Hih, nyt tämä sitten kuulosti siltä, että Plaza Mayor on jotenkin kämäinen paikka. Ei se oikeasti ole, kannattaa käydä katsomassa! Yritän ottaa ensi kerralta sieltä parempia kuvia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti