sunnuntai 19. kesäkuuta 2011

Palacio Real

Koska on taas viikonloppu, on ollut aikaa harrastaa taas vähän enemmän turisteilua. Lueskelin listaa Madridin Top-10 -nähtävyyksistä, ja yksi tärkeimpiä vierailukohteita oli tietenkin kuninkaallinen palatsi. Kuningas itse ei tietenkään enää asu siellä, vaan paikka toimii nykyään lähinnä museona ja hienojen juhlatilaisuuksien pitopaikkana.

Palacio Real
Palatsissa ei tietenkään saanut sisällä ottaa valokuvia, joten saatte nyt tyytyä vain ulkokuviin. Sisällä oli kyllä hienoa; kannattaa ehdottomasti käydä tutustumassa, jos joskus Madridiin eksyy. Näin päivän turistivinkkinä! Tietenkin tällaisissa paikoissa rupeaa aina toivomaan, että olisi itsekin kuninkaallinen ja voisi asustella yhtä hulppeasti. Ja sen jälkeen pohtimaan, kuinka monarkia on oikeastaan aika epäreilua tavallista kansaa kohtaan. Sitten on lopulta kamalan ristiriitaisissa tunnelmissa, kun yrittää vain ihailla viattomasti palatsia. Noniin.

Catedral de Santa María la Real de la Almudena
Palatsin vieressä sijaitsee myös toinen hieno rakennus, Almudenan katedraali. En käynyt siellä, mutta otin nyt kuvia sitten siitäkin. Jotta tästä nyt ei tulisi liian rakennuskeskeistä tekstiä, huomautettakoon tässä välissä, että palatsia ympäröi useampikin puutarha ja puisto! Suurin on nimeltään Campo del Moro, ja se on heti palatsin takana. Puistoon tietenkin pääsee vain yhdestä portista, jonka sijaintia en ollut tajunnut tarkastaa etukäteen, joten sen löytämiseen meni aikansa. Campo del Moro oli ihan kiva, mutta ehkä olen nähnyt liikaa puistoja lähiaikoina, joten ei nyt oikein iskenyt. Jos haluaa nähdä vain yhden puiston Madridissa, niin suosittelen kyllä Retiroa ennemmin kuin tätä.

Palacio Real (kuvattuna Campo del Moron ainoalta sisäänkäynniltä, hih)

Campo del Moroa
Olinpas vallankumouksellinen ja laitoin kaksi kuvaa peräkkäin! En vain keksi enää tarpeeksi kirjoitettavaa joka väliin, ja kuvia on kuitenkin kiva olla. Kuitenkin, Campo del Moron lisäksi palatsin vieressä ovat Plaza de Oriente- ja Jardines de Sabatini -puistot. Nämä ovat pienempiä ja nopeasti läpikoluttuja, mutta kivoja myös. Sisältävät suihkulähteitä, pensaita, kukkaistutuksia ja tietenkin patsaita. Laitetaan nyt lopuksi yksi kuva patsaastakin, kun niitä oli siellä aika paljon. Tämä tietenkin se keskeisin patsas.

Filip IV:n patsas Plaza de Orientella

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti