keskiviikko 3. elokuuta 2011

El Rastro

Joka sunnuntai La Latinan lähellä (kävelymatkan päässä) on avoinna suuri kirpputori, El Rastro. Kaikkien oppaiden mukaan se on myös yksi Madridin tärkeistä nähtävyyksistä, joten ehkä sekin ansaitsee oman kirjoituksensa. Jo kesäkuussa minun oli tarkoitus käydä siellä aika monena sunnuntaina, mutta yleensä homma kaatui siihen, että kirpputori on avoinna niin aikaisin. Kojut aukeavat noin klo 9 ja alkavat sulkeutua kahden jälkeen. Paras aika olla paikalla onkin ennen keskipäivää, joka tosiaan useimpina sunnuntaina tuntuu melkein aamuyöltä.

El Rastro
Koju
Nyt olen sentään onnistunut käymään siellä jo kaksikin kertaa. En ole tosin ostanut vieläkään mitään, mutta ehkä kolmas kerta toden sanoo, kun pitäisi piakkoin ruveta ostelemaan matkamuistoja ja tuliaisiakin. Kojuja on oikeasti paljon, ja tarjolla on ties mitä vaatteita, turistikrääsää, CD:itä ja DVD:itä, kattiloita ja paistinpannuja, puukkoja, taidetta, leluja ja vaikka mitä muuta. Pelkästään kävelemällä alueen läpi saa helposti kulutettua pari tuntia. Tietenkin, jos vielä harrastaa armotonta shoppailua, voi täällä viettää koko aamupäivän.

Väkeä on myös hillittömästi. Jotain kertoo ehkä se, että kun ensimmäistä kertaa kävin kirpputorilla, lähdin noin 10 kämppikseni kanssa liikenteeseen, mutta palasin lopulta yksin kotiin, kun olin hävittänyt kaikki muut. Kirpputorilla on kuulemma myös paljon taskuvarkaita, joten laukusta kannattaa pitää normaalia enemmän huolta. Tosin ylipäätään Madridissa on myös kuulemma paljon taskuvarkaita, mutten ole kyllä vielä törmännyt yhteenkään. Olin aluksi vähän vainoharhainen niiden suhteen, mutta nykyään kuljen kyllä melkein yhtä huolettomasti täällä kuin Helsingissäkin. Tietenkin tämän mainittuani lompakkoni varmaan pöllitään tänään, mutta ei se mitään.

Lisää Rastroa
Heh, loppuhuomiona vielä, että löysin vasta sellaisen sivuston kuin Madripedia yrittäessäni tarkastaa, etten ihan valehtele Rastron aukioloaikoja. Sieltä löytyy näköjään paljon juttua Madridin nähtävyyksistä, jos vain osaa espanjaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti