maanantai 8. elokuuta 2011

Paseo de la Castellana

Lauantaina tylsistyessäni kotona päätin pitkästä aikaa, että ehkä voisi olla taas aika pienelle turistikierrokselle. Yritin kuumeisesti miettiä, mitä haluaisin raahautua katsomaan, ja lopulta kohteeksi valikoitui useissa postikorteissa näkemäni vinot tornit. Pienellä googlettamisella sain selvitettyä, että ne sijaitsevat Paseo de la Castellanalla, joka on muutenkin vissiin ihan kuuluisa katu. En tietenkään jaksanut selvittää osoitetta tai edes tornien nimiä tarkemmin, vaan ajattelin, että kävelen sitten katua niin pitkälle, kunnes ne tulevat vastaan. Myöhemmin tietenkin kävi ilmi, että katu on aika pitkä. Noh. Aloitetaan kuitenkin alusta.

Kolumbus vaihteeksi pylvään päässä.
Cibelekseltä (tykkään taivuttaa espanjaa suomeksi) lähdettäessä aika alkupäässä Paseo de la Castellanaa sijaitsee Plaza de Colón. Siellä on tietenkin Kolumbukselle omistettu patsas, tosin Kolumbus joutuu seisomaan vähän matalamman pylvään päässä kuin Barcelonassa. Ehkä se on ihan ymmärrettävää, sillä täällä ei ole edes merta, mille tähystelisi. Kolumbuksen jälkeen vuorossa on muita aukioita ja patsaita ja suihkulähteitä. Niiden esiintymistiheys ei kuitenkaan ole mitenkään suunnaton, vaan välillä pitää kävellä pitkiäkin matkoja ennen seuraavaa nähtävyyttä.

Bongasin Suomen lipunkin! Tuuliolosuhteet olivat tosin vähän heikot.
Suihkulähde ja hämmentävä käsipatsas.
Päivä oli kuuma ja näännyttävä ja välillä meinasi iskeä epäilys, että ehkä ne himoitsemani tornit eivät sittenkään ole tämän kadun varrella. Tajusin kuitenkin olevani matkalla ainakin suoraa päätä kohti Real Madridin kotistadionia, Estadio Santiago Bernabéuta. Koska mainostin jo käyneeni katsomassa FC Barcelonan vastaavaa stadionia, niin piti sitten katsastaa tämäkin. Katsastamisen tosin hoidin lähinnä kävelemällä ohitse ja ottamalla pari valokuvaa, jotta uskoisitte minun olleen edes jossain lähettyvillä. Ainakin ulkoisesti tosin tämä näytti kivemmalta ja enemmän stadionilta kuin barcelonalainen kilpailijansa.

Stadionin jälkeen oli taivallettava vielä kahden metroaseman väli, ennen kuin päädyin lopulta Plaza de Castillalle ja himoittujen tornien luo. Torneja kutsutaan muuten nimellä "Puerta de Europa" tai "Torres KIO". Jälkimmäinen nimi tulee niiden alkuperäisen omistajan mukaan, vaikkakin sittemmin KIO on joutunut myymään tornit pois (tekstin informatiivisen osan tarjosi Wikipedia, kuinkas muutenkaan). Paseo de la Castellana olisi jatkunut vielä vähän matkaa Plaza de Castillan jälkeen, mutta olin jo niin nääntynyt kuumuudesta ja kävelystä, että hetken valokuvailun jälkeen suorin suorinta tietä lähimmälle metroasemalle ja kotiin. Loppuvinkkinä jälkipolville: Jos haluatte vain nähdä ne vinot tornit, niin ottakaa suosiolla metro Plaza de Castillaan. Jos haluatte kävellä, niin kävelkää.

Estadio Santiago Bernabéu
Viimeinkin! Puerta de Europa, tai Torres KIO.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti