perjantai 12. elokuuta 2011

Templo de Debod

Templo de Debod on aito muinaisegyptiläinen temppeli, joka on jossain välissä siirretty Madridiin, Parque del Oeste -puistoon. Puisto sijaitsee täältä katsottuna heti Plaza de Españan takana, eli todella lähellä, joten sielläkin on tullut käytyä muutamaan kertaan. 

Temppeli on ihan virkistävän erilainen nähtävyys, ja puistokin on kiva. Ainakin päivisin. Viikonloppuiltaisin nuoriso käy siellä ryyppäämässä (kutsutaan nimellä botellón, kuten ilmeisesti Turussakin. Ainakin sen perusteella, mitä olen tänä kesänä Suomen tärkeistä tapahtumista Hesarista lueskellut.). Muutenkin siellä on ilmeisesti paljon prostituutiota sun muuta normaalia puistotoimintaa.

Temppelillä pidetään aina välillä myös hämmentäviä konsertteja. Joskus kesäkuun loppupuolella siellä oli jokin ilmainen ulkoilmakonsertti, joten lähdimme tietenkin kämppisten kanssa katsomaan, minkälainen meininki siellä on. Ei ollut ihan sen kävelymatkan arvoista - musiikki oli jotain aitoa muinaisegyptiläistä ulinaa, jota kestimme ehkä vartin. Heinäkuun loppupuolella kuulimme toisesta ilmaisesta ulkoilmakonsertista, johon taas moni olisi lähtenyt innolla, mutta itse suhtauduin ajatukseen jo vähän skeptisesti. Onneksi sillä kertaa joku oli bongannut esiintyvän artistin nimen jostain etukäteen, joten kuuntelimme varmuudeksi YouTubesta, mitä olisi tällä kertaa luvassa. Tiedossa olisi ollut outoa rumpumusiikkia, joten jätimme kokonaan menemättä sillä kertaa.

Itse temppeliä
Vettä
Oheiset kuvat ovat muuten myös kesäkuulta, mutta eiköhän paikka ole vieläkin aika samanlainen. Kyseinen päivä oli kuuma, mutta uhmasin kahden (nykyään jo ex-)kämppikseni kanssa kuumuutta lähtemällä turisteilemaan ympäristöön. Temppelin jälkeen yritimme kävellä coolisti Plaza Mayorille, mutta eksyimme tietenkin matkalla ja hortoilimme jonkun tunnin verran Madridin kaduilla. Noihin aikoihin olin pariin otteeseen muutenkin yrittänyt löytää Plaza Mayoria vaihtelevalla menestyksellä, joten kyseisestä aukiosta jäi lievät traumat, joita en ole vieläkään ihan selättänyt. Epäilen yhä, että Plaza Mayorille on mahdotonta kävellä suorinta reittiä. Toisaalta aina välillä sen löytää paikoista, joissa sen ei kaiken järjen mukaan pitäisi olla.

Loppuun voisin vielä mainita jotain uusimpia kuulumisia, ettei nyt ihan kesäkuuhun jumituta (vaikka se olikin todella kiva kuukausi). Tämä viikko on mennyt vähän flunssaillessa, ja olin keskiviikkona poissa töistäkin. Nyt on taas vähän parempi fiilis, joten toivottavasti tauti on selätetty. Sinänsä oli vaihteeksi kivaa olla kipeänä, kun kämppikset kuorivat minulle appelsiineja ja olivat jatkuvasti huolestuneita siitä, miten minulla menee. Yksin asustellessa kun sairastelu on vain kurjaa, kun pitää surkeilun lisäksi jaksaa tehdä kaikkia normaaleja arkijuttuja, kuten käydä kaupassa ja laittaa ruokaa kuumeessa. Täällä tosin jouduin myös kiinalaisen lääketieteen uhriksi ja söin pari päivää jotain outoja pillereitä, joita yksi kämppis tyrkytti minulle. Olen kuitenkin yhä hengissä, pillereiden ansiosta tai niistä huolimatta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti