perjantai 22. heinäkuuta 2011

Viva el Orgullo Gay de Madrid!

Madridin Gay Pride -viikkoa vietettiin samoihin aikoihin kuin Suomessakin. Päätapahtuma eli kulkue yms. oli lauantaina 2.7., eli tämä postaus on ehkä saanut odottaa itseään vähän liian pitkään. Noh, parempi myöhään kuin ei milloinkaan!

Vaikka Suomessakin Pride on ihan yleinen hengailutapahtuma monille muillekin kuin LGBT-ihmisille, täällä se oli vielä jotain paljon enemmän, vähän kuin yleinen kansanjuhla. Kulkueen aikaan porukkaa oli paikalla kuulemma noin miljoona. Paikallisessa homolähiössä Chuecassa (ihan meidän lähellä!) puolestaan juhlittiin koko viikko.

Kulkue

Lisää kulkuetta
Hienointa kaikessa tietenkin oli se, että kulkue kulki Gran Víaa pitkin. Oli siistiä, kun ennen kulkueen saapumista saattoi itsekin vain kävellä keskellä Gran Víaa. Yleensä se on aika täynnä autoja. Hengattiin kulkueen aikaan kämppisten kanssa ensin Plaza de Españalla katsomassa meininkiä (puolen Madridin kanssa), ja myöhemmin seurattiin tilannetta omilta parvekkeilta (tai niiden onnellisten, jotka asuvat parvekkeellisissa huoneissa). Väkeä oli aika käsittämättömän paljon liikkeellä. Ihan hienoa kyllä, että homojen oikeuksia puolustava tapahtuma on täällä yleinen karnevaali, johon osallistuvat aivan kaikki.

Kulkueen jälkeen yöllä oli vielä jokin ilmaiskonsertti Callaossa. Tultiin kyllä onnistuneesti paikalle vain vähän ennen konsertin loppua (se loppui jo kolmelta!). Sekin tapahtuma oli yhtä ihmismassaa, ja konsertin loputtua oli hieman vaikeuksia päästä kulkemaan haluamaansa suuntaan, kun kaikki väki lähti purkautumaan ympäriinsä. Lopun yön tietenkin sitten vietimme Star Studiossa, jossa olemme melkein aina ja joka kyllä ansaitsee oman postauksensa jossain välissä. Nukkumaan kuudelta, mutta oli sentään vasta sunnuntaiaamu! Ja tämä oli vieläpä sen traagisen viikon loppu, jolloin melkein kaikki vanhat kämppikseni lähtivät, joten ei ehkä ollut ainoa yö, jolloin tuli valvottua liikaa. Onneksi seuraava viikko sujui paljon rauhallisemmin!

Sama myöhemmin parvekkeelta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti