tiistai 5. heinäkuuta 2011

Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía

Päivittäminen on viime aikoina ollut ehkä vähän heikkoa. Onneksi nyt ei ole töissä yhtään mitään tekemistä, joten voin kirjoitella näitä täällä ihanassa viileydessä. Toivottavasti kotona sitten jaksan saada edes sen verran aikaiseksi, että lisäilen kuvat.

Käytiin siis reilu viikko sitten lauantaina (huomatkaa, kuinka ajankohtaista) osan kämppisten ja muun sekalaisen porukan kanssa Reina Sofía -museossa. Koska oli lauantai-iltapäivä, sinne pääsi ilmaiseksi. Osa olisi halunnut kävellä sinne, mutta oli aivan törkeän kuuma päivä (jonkin matkalla olleen mittarin mukaan 43 astetta), joten päädyimme onneksi metroilemaan.

Modernia taidetta

Parempaa taidetta
Museo oli... museo. Aluksi kiersimme alakerran, jossa oli ties mitä nykytaidetta. Ei oikein iskenyt. En ehkä ole tarpeeksi museohenkinen. Toisessa kerroksessa oli vähän parempaa taidetta. Oikeastihan se ainoa päämäärämme koko museossa oli Guernica, jota yritimme paikantaa kartalta ahkerasti, ja lopulta sentään löysimmekin sen. Museossa sai muuten kuvata vapaasti (ilman salamaa toki), paitsi tietenkin sillä parhaalla alueella, jossa oli sitten esim. Picasson työt. Picasso-sektorista tykkäsinkin eniten, ja olihan se Guernica hieno. Ja aika iso, en ollut ajatellut sen olevan niin iso. Siitä ei nyt sitten luonnollisesti ole kuvia, mutta voitte googlettaa, jossette tiedä, miltä se näyttää! Kolmanteen kerrokseen emme ikinä jaksaneet mennä (toivottavasti siellä ei ollut mitään loistokasta), vaan vietimme lopun museopäivästä istumalla museon sisäpihalla. Museon ulkopuolella oli myös vaihteeksi jokin mielenosoitus, mutta ne alkaa olla jo aika nähty.

Museon sisäpihaa feat. suihkulähde
Tämä ei nyt enää oikein kuulu tämän otsikon alle, mutta jatketaan vielä samasta illasta, kun ei minulla siitä ole kuvia, joten oma postaus olisi vähän heikko. Mentiin siis illalla yöllä paikalliseen yökerhoon Kapitaliin, joka muuten sijaitsee jopa lähellä Reina Sofíaa (huomatkaa yhteys). Se oli aika hillitön, 7 kerrosta ja kattoterassi. Ja kallis, mutta ilmeisesti siellä pitää kerran käydä, jos kerran Madridissa on. Ja koska niin moni oli lähtemässä lähiaikoina, niin nyt oli hyvä hetki käydä katsomassa tämäkin. Tykkäsin eniten kattoterassista, siellä oli mukavan yöllisen viileää ja kiva valaistus. Hankalinta koko paikassa oli ihmisten kasassa pitäminen, sillä siellä olisi helposti voinut hukkua ihmis- ja kerrosmassaan. Jotenkin ihmeellisesti kuitenkin pääsimme pois yhtenä porukkana. Nukkumaan pääsin joskus seitsemältä, mutta oli kivaa.

2 kommenttia:

  1. Seittemältä :o nice. Mihin aikaan siellä mennään baariin?

    VastaaPoista
  2. Haha, joo, täällä tosiaan eletään vähän yöllä. Baareihin mennään yleensä joskus klo 1-2, ennen puoltayötä nyt ei ainakaan, sillä se olisi vain noloa. Ja ehkä joskus neljän aikaan siellä on eniten porukkaa.

    VastaaPoista