lauantai 16. heinäkuuta 2011

The Barcelona Tales, osa I: Matka ja Parc de la Ciutadella

Barcelona. Nätti merenrantakaupunki, joka tuntui päivä päivältä houkuttelevammalta vaihtoehdolta Madridin tukahduttavalle kuumuudelle. Merta, rantaa, Gaudí, La Rambla - siinä sitten olikin ehkä kaikki, mitä tiesin paikasta etukäteen. (Kannattaa tosin huomioida, että Madrid-tietouteni rajoittui ennen siihen, että se on Espanjan pääkaupunki ja sijaitsee sisämaassa)

Viime viikonloppuna sitten lopulta päätimme käydä Barcelonassa. 'Me' tarkoittaa tässä tapauksessa minua sekä kolmea kämppistäni (slovenialainen, intialainen ja aiemmin saapunut puolalainen poika). Jotenkin tuntuu, että käyn aina kaikkialla 'kolmen kämppiksen' kanssa, mutta hassuinta tässä on se, että kokoonpano on yleensä aina eri. Kuitenkin, matkustimme Barcelonaan yöbussilla. Bussi lähti joltain Madridin geneeriseltä bussiasemalta (Avenida de América) klo 23.00 perjantai-iltana. Perillä Barcelonan geneerisellä bussiasemalla (Barcelona Nord) oltiin vähän ennen seitsemää lauantaiaamuna. Etukäteen ajattelin, etten pysty nukkumaan ollenkaan bussissa, mutta sekin sitten sujui lopulta ihan hyvin. Tietenkin heräilin vähän väliä, mutta nukahdin sentään melkein heti aina uudestaan. Yöllä oli kyllä hämmentävän kylmä. Onneksi olin etukäteen tutustunut Barcelonan hyytävään sääennusteeseen (28-29 astetta!) ja osannut varata mukaan pitkähihaisen paidan. Myönnettäköön, etten kyllä käyttänyt sitä Barcelonassa, mutta se pelasti minut jäätymiseltä bussimatkalla.

Arc de Triomf
Kun saavuimme Barcelonaan, missään ei ollut ketään. Tämä saattaa tietenkin johtua kellonajasta, mutta kyllä nyt Madridissa sentään lauantaiaamuna klo 7 on täysi vilske käynnissä. Ei voi ymmärtää tällaista. Turisteilumme Barcelonassa alkoi paikantamalla itsemme kartalta ja ottamalla suunnan paikallisen riemukaaren kautta jotakuinkin kohti Las Ramblasia. Harhauduimme tosin heti alkuun Parc de la Ciutadella -nimiseen puistoon, joka oli oikeastaan tosi kiva paikka. Wikipedian mukaan puisto on aina täynnä turisteja, mutta ei siellä kyllä ketään ollut! Kannattaa olla liikkeellä siis kukonlaulun aikaan, niin voi nauttia rauhaisasta puistotunnelmasta ihan keskenään. Valokuvailu oli tosin vähän vaikeaa vielä niin varhaisessa aamuauringossa.

Parc de la Ciutadellan upea suihkulähde
Lisää puistoa, feat. paikallinen lätäkkö

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti