perjantai 8. heinäkuuta 2011

Kämppisten vaihtoviikot

"Huoneeni jaan siis yhden intialaisen tytön kanssa. Lisäksi täällä asuu kaksi muuta tyttöä: yksi espanjalainen ja yksi ranskalainen (joka itse asiassa muuttaa huomenna pois ja tilalle tulee joku uusi tyyppi). Sitten on yksi poika Italiasta, yksi Sloveniasta, yksi Chilestä, yksi Perusta, yksi Meksikosta ja kolme Ranskasta. Lisäksi täällä asuu paikan pomo tai vuokranantaja tjsp., mutta sitä harvemmin näkee."

Siinä olivat kämppikseni silloin, kun tulin tänne. Tai oikeastaan sen viikon lopulla. Kuukausi on tosiaan kulunut, ja kuun lopulla todella moni lähti. Ehkä siis on aika tehdä uusi tilannekatsaus asiasta, vaikka teitä nämä nyt eivät varmaan hirveästi kiinnosta.

Ensimmäisenä pois muutti siis mainittu ranskalainen tyttö, ja tilalle tuli intialainen poika. Sitten olikin pari viikkoa rauhallista hiljaiseloa, kunnes koitti viime viikko ja kuun loppu. Ensin lähti perulainen poika, ja tilalle tuli heti kroatialainen poika. Sitten lähti italialainen, chileläinen ja yksi ranskalainen peräkkäisinä päivinä, ja ranskalaisen huoneeseen muutti puolalainen poika. Sitten lähtivät loput ranskalaiset, ja niiden huoneeseen muutti yksi tsekkiläinen poika. Sitten tänne tuli kolme venäläistä poikaa, joista kaksi muutti chileläisen huoneeseen ja yksi italialaisen huoneeseen. Sitten tuli toinen puolalainen, joka muutti tsekkiläisen kanssa samaan huoneeseen. Eilen tuli vissiin skottilainen(?) poika, joka muutti yhden venäläisen seuraksi italialaisen huoneeseen. Tänään lähti espanjalainen tyttö. Nyt täällä on tilaa vielä kahdelle; saa sitten nähdä, koska ne ilmaantuvat. Noista alussa mainituista kämppiksistä täällä asuu siis enää intialainen tyttö, jonka kanssa jaan yhä huoneeni, sekä slovenialainen ja meksikolainen poika.

Jos tämä kuulosti hämmentävältä, niin nämä siis ovat melkein kaikki kahden hengen huoneita oikeasti. Täällä on kaksi yhden hengen minihuonetta, ja niissä asuvat tällä hetkellä siis intialainen ja puolalainen poika. Espanjalainen, meksikolainen, italialainen ja chileläinen asuvat/asuivat yksin kahden hengen huoneessa ja maksoivat siis tuplasti vuokraa, mutta yleisesti heidän huoneisiinsa majoitetaan myös kaksi henkeä. Kolme noista on muuten muutenkin parhaimmat huoneet täällä, sillä niillä on parveke ja näkymä Gran Víalle. Minun ikkunastani näkyy vain seinää ja viereisen huoneen ikkuna. Siellä asuu nyt vain tsekkiläinen ja puolalainen, joita en jaksa edes stalkkailla niin ahkerasti.

Itse asiassa lähin kämppiksenikin, intialainen tyttö, on muuttamassa pois parin viikon kuluttua. Sen jälkeen olen ainoa tyttö täällä, jollei tänne nyt muuta jotain muuta. Jos tänne muuttaa vain poikia, niin minut saatetaan tunkata yhteen minihuoneeseen keskenäni. En kyllä haluaisi, vaikka siinä tietenkin on se yksityisyysbonus. Toisessa pikkuhuoneessa ei ole ollenkaan pistorasioita ja muutenkin ne ovat vissiin tukalia.

Viime ajat täällä ovatkin olleet vähän surullisia. Tykkäsin kovasti vanhoista kämppiksistäni, ja nyt suurin osa niistä on lähtenyt pois. Uudet tyypit eivät ole ollenkaan niin kivoja. Tsekkiläinen valittaa koko ajan kaikesta, ja kroatialainen on aika samanlainen. Venäläiset ovat vähän outoja ja hengaavat vain keskenään. Ensin tullut puolalainen vaikuttaa kuitenkin ihan kivalta, jotain positiivista sentään. Uudempaa puolalaista en ole hirveästi nähnyt, se on ehkä vain ujo. Skotin tapasin eilen ensimmäistä kertaa, joten siitä en osaa sanoa vielä yhtään mitään. Toivottavasti tähänkin tilanteeseen tottuu vielä.

Satunnaishuomiona tähän loppuun vielä, että läppärini näyttö ei ole kovin toimintakykyinen tällä hetkellä. Päivitykset saattavat siis olla aika olemattomia tai kuvattomia, kunnes tilanteeseen tulee muutos.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti